Formex Anturamuotit

  • Formex anturamuotti on alkuperäinen valmisanturamuotti, jonka laatuun voi luottaa.
  • Meiltä saat laajimman valikoiman, vahvimman tuotteen sekä rautaisimman ammattitaidon anturamuotteihin sekä mahdollisiin lisäraudoitteisiin.

Anturamuotit mahdollistavat talon perustusten valmistumisen nopeasti, helposti ja edullisesti ilman, että perustusten laadusta ja lujuudesta tarvitsee tinkiä. Perustukset voidaan tehdä niin asuin-, teollisuus-, liike- kuin vapaa-ajan käyttöön tuleviin rakennuksiin joihin Formex anturamuotit soveltuvat täydellisesti. Järjestelmämme keskeisimpiä päämääriä onkin tehdä talon perustusten asentamisesta nopeampaa, ympäristöystävällisempää ja kustannustehokkaampaa.

Formex järjestelmän anturoiden ansiosta talon perustuksen tekoon kuluva työaika lyhenee merkittävästi, samalla kun työstä syntyvän rakennusjätteen määrä vähenee.

Tiedustele auturamuottien hintaa tarjouspyyntölomakkeella »

nturamuotit

Anturamuotit JMA ja JPA

Työmaalle toimitetut Formexin anturamuotit sisältävät yksityiskohtaisen ja selkeän työohjeen, jossa käydään kohta kohdalta läpi muottien asennus.

Muottien varastointi työmaalla on helppoa ja vaivatonta. Anturamuotit vievät työmaalla vain vähän tilaa eikä niitä tarvitse suojata säältä ennen asennusta.

Anturamuotit tehdään verkkohitsausmenetelmällä valmistetuista teräslankaverkoista, jotka laminoidaan polyeteenikalvolla molemmin puolin. Anturamuotit toimitetaan sisäkkäin pinottuina viiden metrin elementteinä työmaalle. Lisäksi Formexilla on tarjolla paalu- ja pilarianturamuotteja, joiden mitoitus on lähes rajaton. Ne toimitetaan työmaalle valmiiksi taivutettuina ja kasattuina elementteinä.

Anturamuottien asennus

Itse asennustyössä tarvitaan seuraavat työkalut ja tarvikkeet: pulttisakset (voimapihdit) teräksien katkaisuun, puukko muovipinnan leikkaamiseen, raudoittajan sidontakoukun ja sidelankaa (jotta anturamuotit saadaan yhdistettyä) sekä mitta ja merkitsemiskynä. Ennen asennuksen aloitusta anturalinjat mitataan ja merkitään maahan. Tämän jälkeen kannetaan anturamuotit mahdollisimman lähelle käyttökohdetta. Työjärjestyksen suunnittelussa tulee pyrkiä siihen, että asennuksen aikana ei tarvitse kulkea muottien yli. Asentaminen aloitetaan rakennuksen kulmasta tai anturalinjan päädystä.

Matalammissa muoteissa (250mm – 350mm) pitkittäinen perusraudoitus koostuu kolmesta 8 mm teräksestä (vastaten kahta 10 mm terästä). Muotteihin, joiden korkeus on suurempi kuin 350mm, asennetaan yleensä muukin raudoite, esim. hakakorielementti. Mikäli anturamuotit tarvitsevat lisäraudoitetta, kuten hakaelementtejä ja/tai harjaterästä, on ne myös mahdollista tilata Formexilta ja lähettää työmaalle yhdessä muottien kanssa ilman lisärahtikustannuksia.

Kun anturamuotit on asennettu paikalleen, ne tuetaan muottisiteitä käyttäen. Kaikkien muottikokojen mukana tulee aina tarpeellinen määrä muottisiteitä ja ne sisältyvät anturamuotin hintaan. Muottisiteiden asentamisen jälkeen anturamuotit ovat valmiita valuun. Ja kun valu on suoritettu, ei muotteja tarvitse purkaa lainkaan pois. Muottien valu kannattaa suorittaa pumppuvaluna.

Vesi, viemäröinti, radonputkistot sekä muut mahdolliset vedot kannattaa tehdä ennen kuin anturamuotit on asennettu paikalleen. Rakennesuunnittelijan suunnitelmia ja ohjeita on aina noudatettava.

Tilaa laadukkaat valmisanturamuotit Formexilta

Lisätietoja löydät Formex-esitteestä, Formex-asennusohjeista tai ottamalla meihin yhteyttä.